• Sitemizde hiç bir şekilde yasa dışı bahis ve kumar oynatılmamaktadır! BahisBonuslari.NET Sitesi, Türkçe dilini kullanan ve Türkiye dışında yaşayan kişileri bilgilendirmek amacıyla düzenlenmektedir. BahisBonuslari.NET sitesinde tanıtılan bahis firmaları Türkiye Cumhuriyeti kanunlarınca yasal olmayabilir, Türkiye'de ikamet eden ve paylaştığımız iddaa tahminlerini takip eden kişiler Sportoto bayileri olan; Bilyoner, Nesine, Tuttur, Birebin, Misli ve Oley web sitelerinden bahis yapmalıdır. Digitürk ve D-Smart gibi platformların sahip olduğu telif haklarından ötürü sitemizde yayınlarına yer verilmemektedir.

    Skype : live:.cid.a929326185b46229

Uzmanı açıkladı: Uzun süre tok tutan Ramazan pidesi

aykut

New member
Uzmanı açıkladı: Uzun süre tok tutan Ramazan pidesi

Ramazan sofralarının vazgeçilmezi olan pide, hem iftar hem de sahur sofralarında sıklıkla tüketiliyor. Ramazan pidelerini uzun süre tok tutan, daha kolay sindirilebilir ve daha sağlıklı forma dönüştürmek uzmanlara göre mümkün. İşte tok tutan Ramazan pidesi önerisi.

6IE_ny-uuUWGjSWnoPlYmg.jpg

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Mühendislik Fakültesi'nden Prof. Dr. Mehmet Sertaç Özer, ramazan pidelerini uzun süre tok tutan, daha kolay sindirilebilir ve daha sağlıklı forma dönüştürmenin mümkün olduğunu belirterek, "Ekşi mayalı pideyi tercih edin" dedi.
ICb4DfW960OzWTk48Bez2Q.jpg

Ramazan pidesi, her yıl iftar ve sahur sofralarının vazgeçilmezi oluyor. Hemen her sofrada yerini alan ramazan pidesinin besin değeri açısından daha zengin ve sindirimi kolay bir forma dönüşebileceğini belirten ÇÜ Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Sertaç Özer, ekşi mayalı pideyi önerdi.
06YnTFYmL0uLIPHzn_Omvw.jpg

Pidenin, Osmanlı Dönemi'nden gelen kültüre sahip geleneksel bir lezzet olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Özer, ramazan ayında tam tahıllı unlarla üretilen ekşi mayalı pide tüketiminin uzun süreli tokluk sağladığını vurguladı.
yJPOFEoA1EqtioKWK9h3Xw.jpg

Ramazan ayında değişen beslenme düzeninin sindirim sorunlarına neden olabildiğini belirten Prof. Dr. Özer, Anadolu'nun yerel tohumlarıyla hazırlanan pideleri, modern beslenme anlayışıyla birleştirip sağlıklı alternatif oluşturulduğunda, sağlayacağı faydaları ise şöyle anlattı:
toqxGuj9pkaNCyXgWrQiXw.jpg

"Ekşi mayalı pideler, ticari mayalarla üretilmiş ekmeklere kıyasla daha kolay sindirilirken, probiyotik özellikleri sayesinde bağırsak sağlığını destekliyor.
HVWf0oez8E22VbIIl1kaeA.jpg

Kan şekeri dengesi açısından da önemli bir rol oynayan ekşi mayalı pideler, karbonhidrat yapısını değiştirerek glisemik indeksi düşürüyor. Bu da kan şekerinin dengede tutulmasına katkı sağlıyor ve uzun süre tok kalmayı sağlıyor. Aynı zamanda doğal muhafaza özellikleriyle uzun süre tazeliğini koruyor."
 
Üst